Waarom we eten wat we eten?
Donderdag 26 februari 20 h - Antwerpen
Waarom blijft vlees zo hardnekkig verbonden met gewoonte, status of mannelijkheid?
En wat zegt dat eigenlijk over onszelf, over de verhalen die we meekrijgen, en over hoe we keuzes maken zonder dat we het doorhebben?
In deze lezing neemt Tobias Leenaert je mee in de psychologie achter ons bord.
Hoe kleine duwtjes in communicatie of gedrag wél iets in beweging kunnen zetten.
Waarom verandering soms zo moeilijk voelt, zelfs wanneer we er voor openstaan.
En hoe cultuur, gewoonte en identiteit vaak meer impact hebben dan we denken.
Geen schuldgevoelens, geen opgeheven vinger - wel herkenning, humor en heldere inzichten die je anders doen kijken. Een rustige, nieuwsgierige verkenning van hoe mensen echt werken.
Een avond voor iedereen die wil begrijpen hoe gedrag ontstaat, hoe het kantelt,
en hoe je morgen misschien al iets kleins anders kunt proberen.
Niet omdat het moet, maar omdat het interessant is om te ontdekken.